Alussa oli meditaatio ja energiahoito

Lapsena minulla oli jo taipumus hoitaa ja halu ymmärtää, onko fyysisen maailman takana jotain. Tämä kiinnostus vei minut meditaatiokurssille 17-vuotiaana. Muistan hyvin sen hetken, kun olin juuri meditoinut ensimmäisen kerran 15 minuuttia. Kävelin ulos hotellista ja tutut maisemat, marketin kyltti, taivas, puut, näyttäytyivät yhtäkkiä merkillisen kirkkaina ja selkeinä. Kaikessa oli voimistunut läsnäolon tunne: tietoisuus, joka katsoi omien silmieni läpi, oli voimakkaasti läsnä kaikessa näkemässään. Ajattelin että vau, tämä on siistiä. Motivaatio löytyi heti ja aloin meditoida kahdesti päivässä.

Energiahoitoon sain ensikosketuksen pari vuotta myöhemmin. Siihenkin liityi välitön löytämisen tunne: sain yhteyden näkymättömään maailmaan käsieni kautta. 20+ vuotta myöhemmin, n. 40 eri energiahoitokurssia myöhemmin, sama kiinnostus tietoisuus- ja energiatyöskentelyä kohtaan jatkuu. Tällä hetkellä olen kotiutunut VortexHealing® -energiahoitoihin ja tarjoan niitä sen edistyneimmällä Manifesting Intention-tasolla. Nämä ovat uudistavia hoitoja moniin tarkoituksiin: stressin ja hankalien olotilojen purkuun, tuomaan energisyyttä ja tasapainoa, haitallisten ajatus-, tunne- ja toimintamallien muuntamiseen ja siten vapauden luomiseen omana elämään. Energiahoito toimii mainioisti myös etänä, joten lähihoitojen lisäksi työskentelen etänä puhelimen toimiessa keskusteluvälineenä. Tai ilman puhelinta - miten kellekin parhaiten sopii.

Aistiminen on tärkeä osa työtäni. Aistijoita tai näkijöitä on erilaisia. Minulle se tarkoittaa tunnetilojen ja sisäisten kokemusten lukemista. Näen myös energiaa ja muutoksia siinä samalla kun hoidan. Näkeminen on väline linkittyä siihen mitä kerrot, jotta syvempi ymmärrys ja laajempi kuva pääsee syntymään. Perusteellisesti nähdyksi ja kuulluksi tuleminen on parantavaa jo itsessään. Käytän energiahoitosessioissani myös sisäisen dialogin tekniikoita aina kun niille on tarvetta, mm. Mindfulness-meditaatiotekniikoita sekä Kranio-sakraaliterapian terapeuttista dialogimenetelmää. Nämä ovat keinoja käydä parantavaa dialogia sisäisten kokemusten - tunteiden ja tuntemusten - kanssa, sekä päästä käsiksi omaan sisäiseen lempeyteen, mikä on parantavaa.

Terapioista olen energiahoitojen lisäksi opiskellut klassista hierontaa, kiinalaista lääketiedettä ja akupunktiota sekä kranio-sakraaliterapiaa. Kahta jälkimmäistä harjoitan työssäni edelleen. Parhaillaan opiskelen amerikkalaisessa Mindfulness-ohjelmassa, jonka painopiste on alkuperäisen buddhalaisen psykologian harjoitteissa lisätä henkistä hyvinvointia. Olen edelleen säännöllinen meditoija ja käyn joka vuosi hiljaisilla retriiteillä. Koen samaa voimistunutta läsnäoloa, inspiraatiota ja ihmettä kuin 17-vuotiaana.

Rea